2016. október 11., kedd

Google

A google az alkalmazásain keresztül számtalan lehetőséget kínál a felhasználóinak, ezek egy részével én is nem olyan régen találkoztam először. Többek között lehet saját fotógalériánk, szerkeszthetünk más felhasználókkal közösen dokumentumokat, készíthetünk jegyzeteket, a térkép segítségével virtuálisan bejárhatunk városokat, online tárhelyeket érhetünk el... Úgy gondolom, hogy az átlag felhasználók nincsenek is tisztában azzal, hogy pontosan milyen lehetőségeket kínál nekik a google, ezért fontosnak tartom, hogy az oktatásban is hasznos alkalmazásokat megismertessem a gyerekekkel. 



Véleményem szerint a google alkalmazások igencsak praktikusak, ha csoportmunkáról van szó. Az egyetemen nehéz összeszervezni személyes találkozót a csoporttársakkal a különböző órarendek miatt, azonban a google egyes felületei lehetővé teszik, hogy online közösen szerkesszük a munkánkat. Ezt a módszert általános- vagy középiskolában is lehet alkalmazni, ha a gyerekek például egy közös projekten dolgoznak. Előfordulhat, hogy az iskolában nincs idejük megbeszélni a részleteket és tanítás után sem érnek rá. Ilyenkor hasznos tud lenni egy közösen szerkeszthető felület. 

Ha a saját tárgyaimra szeretném levetíteni a témát, akkor a történelemhez kapcsolódóan mindenképpen a Google Street View alkalmazást emelném ki. Ennek segítségével megtekinthetjük bizonyos történelmi események helyszíneit, illetve az is izgalmas lehet, hogy mi áll ma egy régi épület helyén vagy hogy is néz ki ma egy adott csata helyszíne. A némettel kapcsolatban nyilvánvalóan a google fordító programja jutott eszembe, azonban ennek a pontosságát fenntartásokkal kell kezelni. Saját tapasztalataim alapján, ha angol nyelvre szeretnék lefordítani valamit, akkor szinte tökéletesen működik, azonban a német nyelvnél akadnak hiányosságok. Viszont ha a diák egy német szöveget olvas és ötlete sincs, hogyan kellene lefordítani, akkor ez a program adhat támpontokat. Összességében azonban inkább másik internetes vagy pedig hagyományos nyomtatott szótárt ajánlanék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése